معرفی کتاب:پرورش فرزند: مقایسه روانشناسی غربی و اسلامی
نویسنده:سید محمد شفیعی مازندرانی
روانشناسی رشد که با نامهای «روانشناسی تحولی» و «روانشناسی ژنتیک» هم شناخته میشود، شاخهای از علم روانشناسی است که تغییر و تحولات فرد را در طول زندگی بررسی میکند. این شاخه از روانشناسی از رشتههایی همچون جامعهشناسی، زیستشناسی، تعلیموتربیت و پزشکی بهره میگیرد. روانشناسی رشد بر کودکی و نوجوانی تأکید بیشتری دارد.
کتاب «پرورش فرزند؛ مقایسه روانشناسی غربی و اسلامی» به کوشش «سیدمحمد شفیعی مازندرانی» و «حسین کریمیان» تدوین و تألیف شده است. مؤلفان بنابر آنچه در مقدمه آمده است: «سعی کردهاند که علاوه بر بیان دیدگاهها و نظریات متخصصان روانشناسی جدید به «روانشناسی تحولی در اسلام» بپردازند که با «رشد کودک، نوجوان و جوان» ارتباط دارد.»
شفیعی مازندرانی و کریمیان معتقدند: «روانشناسی اسلامی افزون بر استفاده از تحقیقات تجربی دانشمندان دراینباره از منابع معرفتی متصل به منبع وحی و دیدگاه بزرگان دینی استفاده کرده و در راستای رشد و تعالی انسان به سمت تکامل در جهت حق تعالی گام برمیدارد.» بر همین اساس با نگاهی به روانشناسی مرسوم غرب و شاخههای آن و بر اساس آیات و روایات معصومین(علیهماسلام) سعی کردهاند متنی به دست بدهند که راهنمای پروراندن فرزندانی سالم و صالح باشد.
این کتاب در پنج فصل تنظیم شده است:
- کلیات روانشناسی تحولی؛ به تعریف روانشناسی رشد (تحولی)، دورههای رشد و توضیحاتی درباره رشد و مفاهیم مربوط به آن میپردازد.
- ابعاد رشد دوره کودکی؛ به انواع رشد اعم از جسمانی، عاطفی، اجتماعی، شناختی و عقلی در دوره کودکی میپردازد.
- روانشناسی رشد دوره نوجوانی؛ به تعریف، اهمیت، چالشها، دگرگونیها و ویژگیهای بلوغ و نوجوانی میپردازد.
- سلامت روانی در دوران رشد؛ به نقش خانواده در سلامت روانی فرزندان و چالشها و راههای تربیت نوجوان میپردازد.
- اولویتهای مراحل رشد طبق روایات؛ به اولویتهای تربیت و رشد در دروه های زندگی تا زمان ازدواج میپردازد.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.